Vetbed

Resultaat 1–42 van de 124 resultaten wordt getoond

Bekijk meer
Filters:

Wanneer je hond in een mand of bench ligt die op de grond staat, kan het gebeuren dat de kou langs de vloer onaangenaam is. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat de hond op zijn slaapplaats niet op de tocht ligt. Maar je kunt deze plek extra comfortabel maken met een vetbed. Een vetbed is een comfortabele hondendeken, meestal gemaakt van schapenvacht.

Een vetbed geeft warmte en comfort

Een vetbed of schapenvacht in de bench of in de hondenmand zorgt ervoor dat je huisdier extra warm en comfortabel kan liggen. Een schapenvacht kan voor dagelijks gebruik worden ingezet, maar je kunt het ook gebruiken als de hond ziek is of voor een moederhond met jonge puppy’s. Jonge dieren kunnen zich nog niet goed zelfstandig warm houden. Dan is een vetbed een extra zekerheid als de moeder even haar pootjes strekt of voor een uitlaatrondje mee naar buiten gaat. Bekijk ook onze andere hondenkussens of hondenmanden

Hygiënisch en flexibel

Een vetbed kan in de wasmachine op 90 graden worden gewassen. Hiermee dood je dus eventuele bacteriën en kun je het altijd veilig gebruiken. Je kunt het desgewenst op maat knippen zodat het in de mand of bench van de hond past. De meeste vetbedden zijn voorzien van een antislip coating aan de onderkant zodat ze niet gemakkelijk kunnen verschuiven.

Geef je hond een comfortabele slaapplek met een vetbed

Door je hond een vetbed aan te bieden geef je hem een comfortabele slaapplek. Zeker in de winter of als hij na een rondje buiten is natgeregend kan de hond zich op zijn warme bedje heerlijk droog likken en komt hij snel weer op temperatuur. Als de hond ziek is of na een operatieve ingreep kan een schapenvacht ervoor zorgen dat hij zich zo comfortabel mogelijk voelt. Dit zal het herstel zeker bevorderen. Veel dierenartsen gebruiken het vetbed daarom ook in hun praktijk bij de opname van dieren.