Trixie Fietskar Opvouwbaar – Hondenfietskar – 63x95x90/132 cm Grijs Zwart Tot 22 Kg Medium

225.00

Artikelnummer: a2cf12ccaba2

Beschrijving

Trixie Fietskar Opvouwbaar – Hondenfietskar – 63x95x90/132 cm Grijs Zwart Tot 22 Kg Medium direct bestellen in onze webshop! Let op: het voorwiel op de afbeeldingen is niet inbegrepen bij deze fietskar. Je dient deze los te bestellen. Bestel hier het bijpassende Jogging Wiel. ()
Samen op pad met de Trixie Fietskar
Als je op vakantie gaat, naar de markt of gewoon een mooi stuk wil fietsen, dan kan het leuk zijn om dit samen met je viervoeter te doen. Met de Fietskar van Trixie kan je je hond van maximaal 22 kg op een veilige en comfortabele manier meenemen.
De fietskar in het kort
* Snel inklapsysteem
* Beveiligingsmechanisme voor fietsbevestiging
* Eenvoudige toegang via achterdeur
* Geïntegreerde korthouder voor veiligheid
* Opvouwbaar voor autovervoer
* Reflecterende elementen en veiligheidsvlag
* Ombouwoptie naar buggy (Jogging Wiel apart verkrijgbaar)
* In hoogte verstelbare duwstang
* Comfortabel visco-elastisch kussen
* Wielen met snel bevestigingssysteem
* Handige opbergvakken en bekerhouders
* Duurzaam RVS met polyesterbekleding
* Dubbele vastzetrem voor stabiliteit
* Weerbestendige gaasinzetstukken met regenhoes
* Uitneembare slipvaste bodemplaat
* Geschikt voor honden tot 22 kg
Kenmerken van de Fietskar
De fietskar is binnen enkele seconden in en uit elkaar te halen met een snel inklapsysteem. Met een praktisch beveiligingsmechanisme maak je de kar vervolgens vast aan je fiets. Je hond kan via de achterdeur in de fietskar stappen. Dankzij de geïntegreerde korthouder zorg je er voor dat je hond in de kar blijft zitten, ook al is het deurtje open. De fietskar is tevens opvouwbaar, zo kan je deze eenvoudig meenemen in de auto.
Om ervoor te zorgen dat de fiets goed opvalt heeft deze reflecterende elementen en een veiligheidsvlag met reflecterend werkje, zodat de Fietskar ook op donkere moment goed zichtbaar is voor andere weggebruikers.
Een extra optie is om de Fietskar om te bouwen naar een buggy met de Jogging Wiel van Trixie (zie laatste afbeelding). Dit wiel is los te koop en kan je monteren aan de voorkant van de Fietskar. De Fietskar heeft een in hoogte verstelbare duwstang om comfortabel rond te kunnen lopen. Let op: dit Jogging Wiel is niet inbegrepen en dient los te worden aangeschaft.
De Fietskar is grijs van kleur en is geschikt voor honden van maximaal 22 kg, de kar heeft de volgende eigenschappen:
* Afmetingen – 63 x 95 x 90/132 cm
* Hoogte – 95 cm
* Binnenmaten – 46 x 50 x 67 cm
* Gewicht – 12,5 kg
Tips voor een veilige fietstocht met je viervoeter:
Het trainen van je hond:
Een goed getrainde hond in de fietskar is van groot belang. Het aanleren van commando's zoals rustig zitten of liggen draagt niet alleen bij aan een gelijkmatige gewichtsverdeling, maar zorgt ook voor een kalme houding van je viervoeter. Hierdoor worden ongewenste bewegingen geminimaliseerd, wat het algehele evenwicht ten goede komt.
Rustig rijden:
Voorkom onnodige haast tijdens het fietsen, vooral bij bochten en hobbelig terrein. Vermijd abrupte manoeuvres, scherpe draaien en plotseling remmen. Deze voorzichtige aanpak draagt bij aan het behouden van de stabiliteit van de fietskar.
Bevestiging:
Controleer regelmatig of de fietskar stevig is bevestigd aan de fiets. Een losse kar kan het risico op kantelen vergroten.
Aangepaste snelheid:
Let goed op je rijsnelheid, vooral als je een elektrische fiets gebruikt. Hogere snelheden vergroten het gevaar van instabiliteit.
Voorbereiding door oefening:
Als je hond nog niet vertrouwd is met de fietskar, begin dan met korte uitjes op rustige paden. Dit stelt zowel jou als je hond in staat om aan de nieuwe ervaring te wennen voordat je de drukkere wegen opzoekt.
. Alle Trixie voor uw Hond uit voorraad leverbaar!