Hondenriem

Toont alle 24 resultaten

Filters:

Wanneer je je hond uitlaat is het vrijwel overal verplicht om hem aan te lijnen. Je hond los laten lopen is niet alleen verboden, het is ook om meerdere redenen gevaarlijk. Je hond kan onverwacht een straat oversteken en zo onder een auto lopen. Ook kan hij door een andere hond worden aangevallen als deze eveneens losloopt. Of andersom natuurlijk. Als jouw hond een andere hond verwondt die wel correct aan de riem loopt, ben je hoe dan ook aansprakelijk. Een goede hondenriem is dus een absolute must.

Waar moet een hondenriem aan voldoen?

De hondenriem moet in ieder geval sterk genoeg zijn. Als je hond rustig aan de lijn meeloopt hoeft de riem aan niet zulke hoge eisen te voldoen. Heb je een grote hond die soms wat onverhoedse moves kan maken dan is het aan te raden een stevige hondenriem te kopen zodat je hem ook dan goed in bedwang kunt houden. Maar als je hond van pup af aan goed is getraind, zonder stress maar wel met gezag, dan zal hij zich op straat aan de riem in de meeste gevallen netjes gedragen.

De hondenriem met veel bewegingsvrijheid

Je kunt ook kiezen voor een hondenriem met oprolmechanisme. Hiermee kan de hond een stukje vooruit lopen. Als de afstand te groot wordt druk je eenvoudig op het knopje om ervoor te zorgen dat de lijn niet verder uitrolt. De hond merkt dan vanzelf dat hij niet verder kan. Combineer deze verstelbare lijn met een comfortabele riem, zodat de hond niet verstikt wordt.

Speciale hondenriemen

Naast de standaard hondenriemen zijn er ook speciale riemen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een reflecterende riem, ideaal als de hond in het donker wordt uitgelaten, zodat hij goed zichtbaar is. Als je samen met de hond gaat joggen of fietsen zijn ook hiervoor speciale riemen te koop zodat je dit veilig en comfortabel voor zowel hond als baas kunt doen.

Vergeet ook niet een halsband voor uw hond bij te bestellen. Natuurlijk wilt u na het wandelen uw hond ook heerlijk uit laten rusten in een heerlijke hondenmand of op een hondenkussen.