Fietskarren voor honden steeds populairder

Fietsen zit in de lift. Zowel in Nederland, waar fietsen al lang ingeburgerd is, als in België zien we de cijfers elk jaar stijgen. De kinderen naar school doen, korte uitstapjes, de intrede van elektrische fietsen, … er zijn heel wat redenen voor deze stijging. Daarnaast zien we dat stees meer mensen op zoek zijn naar een extra zitje voor de hond.

Fietskarren bestaan al zeer lang maar worden vaak als ‘te gevaarlijk’ gezien. Je hond moet stil kunnen zitten en mag onderweg niet zomaar uit de kar springen. Daarnaast is het een kleine ruimte en kunnen sommige honden onrustig worden als ze het gevoel hebben van opgesloten te zijn. De constante bewegingen, bochten en bultjes op de weg helpen hier niet bij.

Een kinderzitje voor honden bestaat niet. Sommige kleine honden kan je leren om in een mandje te blijven zitten, maar heb je een grotere hond dan is dit niet mogelijk. Een kleine aanhangwagen is dus de beste oplossing, en deze worden steeds beter en beter. Je krijgt ook meer keuze, voor elke type hond is er wel een gepaste fietskar.

Ook voor grote honden zijn er steeds meer opties. Zonder elektrische fiets kan een grote hond te zwaar zijn om voort te trekken. Met de intrede van deze fietsen merken we ook een stijging in van grotere fietskarren. Ook Doorgelicht.be, een online vergelijker, kan deze zoekcijfers bevestigen.

Ben je op zoek naar een fietskar voor je hond dan moet je op enkele zaken letten. Enerzijds heb je de grote van de kar. Anderzijds moet het binnen jouw budget passen en voldoende kwalitatief zijn. Met sommige karren kan je ook gaan hardlopen, afhankelijk van je gebruik moet je ook op het ontwerp letten. Als laatste moet je ook aan de veiligheid denken. Zorg dat ze goed op de fiets past, en denk aan verlichting of reflectoren voor extra zichtbaarheid.

Aantal keer bekeken(97)